Mi ez az egész?

Blog a távcsövem felújításáról, az amatőrcsillagász hobbim újrakezdéséről, meg mindenféléről ami még az eszembe jut.

Távcsöveim

  • Celestron Upclose 10x50w binokulár
  • Bresser 10x50 binokulár
  • Celestron 102/1000 Omni-XLT refraktor
  • Uránia 95/1000 Newton reflektor


Észlelőhelyem
N 46°52'47"
E 18°03'36"
Alt: 122m

Hányan olvasnak? page counter
Hányan olvastak
(2008.06.06. óta)


The next version of Ubuntu is coming soon

A Hold fázisa

A Nap (SOHO)

SOHO Nap kép

Fare the well Discovery!

2011.03.10. 10:00 | Dharma | Szólj hozzá!

Címkék: hubble űrrepülés

Amikor az első űrrepülőgépet fellőtték 1981 áprilisában, meg voltam győződve, hogy ez lesz az űrutazás jövője. 10 éves voltam, imádtam mindent, ami nem szovjet. Az amerikai űrhajósok mindig sokkal szimpatikusabbak voltak, az űrruháikon rengeteg logó és felvarró. Az oroszokat szürkének és unalmasnak tartottam, a Szojuz sem hasonlított egyik filmben látott űrhajóhoz sem. Az űrsikló azonban teljesen lenyűgözött. Még az 1986-os Challenger katasztrófa sem tudta megingatni a bizalmamat az STS flottában. Érdekes fintora a sorsnak, hogy az általam akkor kicsit érdektelenebbnek tartott orosz technológia segíti majd ki az amerikaiakat a közeljövőben.

A Discovery különösen közel állt a szívemhez, mivel ezzel a siklóval állították pályára a Hubble űrteleszkópot és a távcső javításait is ezzel az űrrepülővel végezték el. A Discovery 2011. március 09-én délután 6 óra körül utoljára tért vissza a világűrből (STS-133). A visszavonult űrsiklót a NASA ki fogja állítani a Smithsonian Repülési és Űrhajózási Múzeumban. Innen kívánok hosszú, boldog nyugdíjas éveket neki.

A Knights of Cydonia Region blog összeállított egy nagyon jó kis videós válogatást, ajánlom figyelmetekbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://arcadia.blog.hu/api/trackback/id/tr22727182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása