Mi ez az egész?

Blog a távcsövem felújításáról, az amatőrcsillagász hobbim újrakezdéséről, meg mindenféléről ami még az eszembe jut.

Távcsöveim

  • Celestron Upclose 10x50w binokulár
  • Bresser 10x50 binokulár
  • Celestron 102/1000 Omni-XLT refraktor
  • Uránia 95/1000 Newton reflektor


Észlelőhelyem
N 46°52'47"
E 18°03'36"
Alt: 122m

Hányan olvasnak? page counter
Hányan olvastak
(2008.06.06. óta)


The next version of Ubuntu is coming soon

A Hold fázisa

A Nap (SOHO)

SOHO Nap kép

Ismét kihagyás

2010.07.16. 10:39 | Dharma | Szólj hozzá!

Címkék: hogy volt

Szerencsésen túléltem a lábműtétet, nem volt olyan szörnyű. A kórházi ellátásról és a dolgozókról csak jót tudok mondani, semmiféle negatív tapasztalatom nem volt. Egy hónapos rehab után újra nekiálltam táncolni - bár a szilágysági koreográfiát még nem sikerült teljesen betanulni. Szerencse, hogy a nyári próbaszünet most kezdődött, így szeptemberben nem leszek túlságosan lemaradva.

Június végén egy hetes táborozásra vittünk 60 gyereket a párom iskolájából Fonyódligetre. Nem volt túl nagy szerencsénk az idővel, de azért az egyik derült estén szerveztem egy kisebb csillagászati bemutatót. Végignéztük az ismertebb nyári csillagképeket, megfigyeltünk egy Iridium felvillanást, valamint az ISS -3,2 magnitudós átvonulását. A Hold éppen akkor kelt, és bár majdnem telihold volt, azért megfigyeltünk még néhány alakzatot a felszínén. A  zöld nyíl természetesen most is zajos sikert aratott... "Aztaaa... hol vetted? Egy repülőt le lehet vele lőni?..."

A bejegyzés trackback címe:

https://arcadia.blog.hu/api/trackback/id/tr62155121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása