Mi ez az egész?

Blog a távcsövem felújításáról, az amatőrcsillagász hobbim újrakezdéséről, meg mindenféléről ami még az eszembe jut.

Távcsöveim

  • Celestron Upclose 10x50w binokulár
  • Bresser 10x50 binokulár
  • Celestron 102/1000 Omni-XLT refraktor
  • Uránia 95/1000 Newton reflektor


Észlelőhelyem
N 46°52'47"
E 18°03'36"
Alt: 122m

Hányan olvasnak? page counter
Hányan olvastak
(2008.06.06. óta)


The next version of Ubuntu is coming soon

A Hold fázisa

A Nap (SOHO)

SOHO Nap kép

Kaland játék kockázat

2010.03.18. 12:04 | Dharma | Szólj hozzá!

Tegnap a www.heavens-above.com oldalon este fél nyolcra, -2,7 magnitudósra "meghirdetett" ISS átvonulást szerettem volna lefényképezni a pajtaajtó mechanikám segítségével, de annyira fátyolos volt az ég, hogy nem kaptam volna értékelhető eredményt. Mára is előre van jelezve egy -3,3 Mg-s, remélem ma nagyobb szerencsével járok!  - Update: Nem jártam, most az időpont nem volt megfelelő...

Van egy kollégám a cégnél, aki rendszeresen jár vadászni. Egy éjjeli vadászat alkalmával, a barátjával üldögéltek a lesen, szemük gúvadt, fáztak, vadak valahol a szomszéd mezőn dzsemboriztak, amikor hirtelen szürreális fényesség támadt. Azt hitték, hogy a közeli vasúton közlekedő vonat reflektora zavarta meg őket, de a fény túl nagy volt, az árnyékok természetellenesen gyorsan fordultak, és a vonat az évek alatt egyszer sem világított az irányukba. Ráadásul a fényesség elmúltával észrevették, hogy a szemközti domboldalban, ahol eddig semmi nem volt látható, jókora területen ég a növényzet. A kollégám elmondása szerint annyira meg voltak döbbenve, hogy meg sem nézték közelebbről a dolgot, később pedig állítólag már megfeledkeztek róla.

A lényeg, hogy vasárnap elmegyünk arra a helyre, ahol annak idején elképzelhető, hogy becsapódott a meteor. Most csak ketten megyünk, de később egy másik ismerősömmel megerősítve fémkereső segítségével megpróbáljuk majd megtalálni a maradványokat... Ha vannak egyáltalán maradványok és persze ha nem kőmeteorit volt a lezuhant "ojjektum".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arcadia.blog.hu/api/trackback/id/tr661849389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása