Mi ez az egész?

Blog a távcsövem felújításáról, az amatőrcsillagász hobbim újrakezdéséről, meg mindenféléről ami még az eszembe jut.

Távcsöveim

  • Celestron Upclose 10x50w binokulár
  • Bresser 10x50 binokulár
  • Celestron 102/1000 Omni-XLT refraktor
  • Uránia 95/1000 Newton reflektor


Észlelőhelyem
N 46°52'47"
E 18°03'36"
Alt: 122m

Hányan olvasnak? page counter
Hányan olvastak
(2008.06.06. óta)


The next version of Ubuntu is coming soon

A Hold fázisa

A Nap (SOHO)

SOHO Nap kép

Vissza a jövőbe

2011.06.08. 11:15 | Dharma | Szólj hozzá!

Címkék: szopás távcső

Majd egy hónapja nem írtam semmit a blogra. Egy kollégám elmegy az osztályról ahol dolgozom, és a munkáját megkaptuk hárman, akik maradtunk. Neki kellett állnom a SAP PM modulját megismerni. Mindezt úgy hogy közben a saját modulomban is megsűrűsödtek a tennivalók, hiszen nyakunkon volt az adó végelszámolás, az oktatások leszervezése stb... Semmi időm nincs a csillagászattal foglalkozni, este 6-kor érek haza, kicsit fáradt is vagyok.

Történtek azért dolgok, elküldtem az MCSE-nek egy kis beszámolót a járdacsillagászatról és visszaírtak, hogy lehetséges, hogy bekerül a Meteorba. Nagyon örültem neki, igazán megtisztelőnek tartom. A helyi (Balatonkiliti) internetes lapban is meg fog jelenni egy cikk, ami az alsós gyerkőcöket összefogó iskolai csillagász szakkör tevékenységéről szól majd. Ráadásul felhívtak a Helikon Rádióból (Keszthely), ahol egy gyerekek által vezetett műsör keretében válaszoltam néhány csillagászati témájú kérdésre. Nagyon aranyosak voltak, különösen a "van-e olyan távcső, amivel a felhőkön keresztül is lehetséges látni a csillagokat" kérdés tetszett!

Belamináltam a Cambridge kiadó Herschell objektumokat tartalmazó térképeit, nagyon jól sikerültek, így az Égabrosz mellett van még egy olyan térképem, amit ki tudok vinni az ég alá. Szert tettem egy Celestron Firstscope mini dobsonra. Igazán pofás kis műszer, persze nem egy Hubble űrteleszkóp. Részletesen be fogom mutatni itt a blogon.

Körülbelül ennyi történt a múlt hónapban... Várom a nyarat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://arcadia.blog.hu/api/trackback/id/tr722967285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása